Ako získať z masáže maximum?

13.10.2015 19:09

V tomto článku Vám predstavím najdôležitejšie princípy ako môžete z Vašej masáže vyťažiť ešte viac. A dozviete sa, čo treba robiť, aby masáž naozaj pomáhala a hlavne celkovo pozitívne ovplyvňovala Váš život.

 

Na konci článku Vás pozvem na cestu so mnou. No nebudem predbiehať. Začítajte sa.

 

masáže v trenčíneMnoho ľudí ak má problém, chce ho hneď vyriešiť s čo najmenším pričinením. Sme tak naučení z dnešnej medicíny. Tabletka nás zbaví bolesti okamžite.

 

Keď sme chorí, ideme k lekárovi a čakáme, že on má tú čarovnú paličku, ktorou nás všetkého boľavého zbaví. A čo máme robiť my?

 

 

Čo máme robiť my?

 

Nič. Len 3x denne zapíjať tabletku. Nielenže toto nič nerieši, ale aj zabúdame, že to nie je lekárovo zdravie, ani jeho telo, či jeho život. Je to o nás. Lekár, liečiteľ, politik- nik nás skutočne nevylieči, nezmení náš stav. To môžeme urobiť len my sami.

 

A aj preto si mnoho ľudí myslí, že pri bolestiach chrbáta im jedna-dve masáže urobia zázraky. Oni tak budú môcť znova žiť podľa svojich starých návykov. Ak ich masáž nezbaví ich problému, často sú skeptickí, pretože už dopredu všetku zodpovednosť preniesli miesto seba, na maséra a jeho prácu.

 

Tento prístup nefunguje a ani nikdy nebude. Ukážeme si však čo skutočne funguje.

 

 

Čo dokáže masáž?

 

Naštartovať celé telo, oživiť ho, uvoľniť, napraviť, nasmerovať. Toto sa deje na fyzickej, ale aj psychickej báze. Tiež detoxikovať, očistiť lymfu, krv, či vyrovnať svalový tonus. Uvolniť psychiku a pomôcť odstrániť blokády na fyzickej, či psychickej úrovni. Najdôležitejšie, čo masáž robí je vyrovnávanie, harmonizovanie a vylaďovanie energií v našom tele.

 

 

Čo masáž nedokáže?

 

Zmeniť nám život a celý zdravotný stav. Nedokáže za hodinu odstrániť problém, ktorý sa v tele vytváral niekoľko rokov. Nedokáže zmeniť naše návyky a režim dňa. Nedokáže sa rozhodnúť za nás. A urobiť za nás krok vpred.

 

 

Čo je najdôležitejšie?

 

Napríklad si odpovedať na tieto otázky. Zapojiť masáž pravidelne do svojho života a spolu s tým postupne meniť svoje návyky. Prečítajte si otázky nižšie a odpovede na ne Vám veľa povedia aj o Vás samých.

 

  • Ako začínate Váš deň? Máte na seba ráno čas, alebo si hneď pustíte rádio, TV, či len "skočíte" do dňa?
  • Čo ráno pijete? Čo raňajkujete?
  • Ako premýšľate? Cvičíte?
  • Športujete? Sedíte každý večer pre telkou?
  • Ako trávite Váš voľný čas?
  • Na čo počas dňa myslíte? O čo sa usilujete? Aké máte priority?
  • Chcete skutočne niečo meniť? Ak áno- čo ste ochotní pre to urobiť?
  • Čomu venujete väčšinou pozornosť?

 

Keď si odpoviete na tieto otázky, zistíte aké sú Vaše návyky. To všetko tvorí náš život, zdravie a to ako sa cítime. Vytvára náš zajtrajšok.

 

Ak nič z tohto nezmeníme a budeme čakať, že masér je ten človek, ktorý nás za hodinovú masáž zachráni, kým 10.rokov sme nič so sebou nerobili- žiaľ zázrak sa nestane.

 

 

Čo teda robiť? Ako začať?

 

Postupne. Ak Vás bolí chrbát, naplánujte si na začiatok masáž dva krát do mesiaca. Ráno miesto kávy si urobte nalačno teplý čaj. Vyhraďte si 10.ranných minút na jednoduché cvičenie. Miesto zákuska si kúpte sušené ovocie. Namiesto čipsov si dajte orechy. Prestaňte sladiť cukrom. Nájdite si každý deň čas pre seba, kde si pustíte svoju hudbu, film, otvoríte dobrú knihu, či časopis.

 

Samozrejme toto sú veľmi jednoduché zmeny, no môžete začať aj takto. Nemusíte hneď športovať, behať, potiť sa, držať diéty, meditovať, prestať jesť mäso a chodiť každý týždeň na masáž. No všetko z tohto priebežne, pomaly a postupne do života zapojte. Tak ako to cítite a podľa Vášho tempa. Pamätajme, že čo je dobré pre jedného, nemusí vyhovovať druhému. Avšak sú určité všeobecné súvislosti dobré pre každého.

 

 

Potrebujete niečo urobiť inak.

 

Niekde som čítal vetu- „Dav nemá nikdy pravdu“. A je to tak. Pretože skutočná cesta k sebe je nenápadná, kľukatá a je skôr lesným chodníkom. Chodí po nej málo ľudí. Cesta davu je široká, asfaltová, preľudnená a je skôr diaľnicou. Je však cestou k niekomu inému a k ilúzii. A vždy že je to slepá ulička...

 

masáže

 

Ak sa Vám článok páčil, alebo Vás zaujal, zdieľajte ho s priateľmi. Nech sa dobré zvesti šíria ďalej.

 

 

KAM ĎALEJ? Prečítajte si aj...

 

 

Späť