Ako byť spokojný?

15.05.2020 10:20
 
  • Aká je cesta k spokojnosti?
  • K zdraviu? 
  • Dobrému pocitu?
 
Podľa mňa treba len jedno. ROBIŤ TO.
 
Čo tým myslím? Tento článok máte prečítaný za 2 minúty, ale môže Vám veľa dať. No možno Vás aj naštve...
 
Možno chcete začať cvičiť, naučiť sa niečo nové. Zmeniť prácu, vzťah, požiadať o vyšší plat. Alebo schudnúť, posilovať, začať behať, prestať fajčiť... Hocičo. V dobrej miere ste sa zahltili videami z internetu, postupmi, návodmi, knihami, online kurzami, alebo navštívili kopec odborníkov. 

 

Výsledok? Preplnená hlava a chaos. Jeden hovorí to a druhý ono. Možno máte za sebou pár pokusov, no ste tam kde aj predtým. Nepohli ste sa.

 
Potom to vyzerá tak, že máme doma na poličkách kopy kníh, ktoré nečítame, veľa postupov, ktoré nerobíme, receptov z ktorých nevaríme a vzťahov z ktorých je nám ťažko a zima...
 
Ako z toho von?
 
Treba chcieť. Nie mať záujem, TO JE MÁLO. Naozaj chcieť zmenu. Obetovať pre to niečo a do čoho sa Vám nechce. Nech máte akýkoľvek vek a ste v akomkoľvek zdravotnom stave. Stále môžete napredovať.
 
Potrebujete byť k sebe úprimní. Úprimní až na kosť.
 
Robte len jednu vec, no robte to. Menej je viac. Len naša myseľ a ego chce stále viac a lepšie. No to je ilúzia. Slepá ulička...
 
Našli ste na internete dobré cvičenie o ktorom cítite, že je pre Vás? Prečo ho necvičíte pravidelne? Prečo nie ste k sebe úprimní?  Prečo si nepriznáte, že sa Vám do toho nechce a ste len leniví? Tak už vstaňte a robte to. Začnite.
 
  • Pokiaľ napríklad o takomto cvičení viete už mesiac a robili ste ho dokopy dva krát, kde by ste boli dnes, pokiaľ by ste ho cvičili každý deň?
 
  • Ste nesústredení a myseľ Vám lieta zo strany na stranu? Kde by ste boli dnes, pokiaľ by ste každý deň chvíľu meditovali?
 
  • Každý deň venujeme čas hlúpostiam, ktoré nás oberajú o silu a život.  /internet, čaty, pokecy, facebooky, počítačové hry, klábosenie cez mobil, párty, žúrky, nákupy z dlhej chvíle, prokrastinácia... / Čas, ktorý máme v tomto tele je vymedzený. Veľa ľudí ho premrhá na veci, ktoré im život viac zhoršujú, než zlepšujú...
 
Vystúpte z tohto radu a začnite robiť jednu vec, ale pravidelne. Nech je to čokoľvek, no je dôležité, aby ste pri tom cítili, že toto je pre Vás potrebné. Že pri tom rastiete a vyvíjate sa.
 
Nemusí to byť príjemné a pohodlné, no zmení Vám to život. Inak si budete kupovať len ďalšie knihy, metódy a chodiť od jedného človeka k druhému, aby Vám pomohol... Niekedy je pomoc od druhého vítaná a smerodajná, no nikto za Vás vašu prácu neurobí.
 
Pomoc ste Vy a máte to vo Vašich rukách a vo Vašom srdci.
 
Inak budete odkázaní len na to, aby Vám niekto druhý stále ryby chytal, namiesto toho, aby ste sa stali rybármi.
 
 
Prečítajte si aj:

 

 
Späť