Breussova masáž

26.05.2013 19:50

Veľmi účinná, jednoduchá masáž zameraná na :

 

  • uvoľnenie chrbáta a stavcov
  • odstraňuje bolesti chrbáta
  • pomáha pri problémoch sakroiliakálneho skĺbenia medzi panvou a krížovou kosťou
  • uvoľňuje blokády psychického rázu
  • vyživuje medzistavcové platničky ľubovníkovým olejom
  • zlepšuje mobilitu chrbtice.
  • pomáha pri seknutiach v krížoch
  • zlepšuje pružnosť medzi stavcových platničiek

 

Jej najväčšou prednosťou je výrazné uvoľnenie celého chrbáta- respektíve stavcov. Pracuje sa takmer výhradne iba popri všetkých stavcoch na chrbtici, kde priamo ovplyvňujeme vnútornú i vonkajšiu vetvu dráhy močového mechúra. Táto dráha je často v energetickom nedostatku a následne sa zvykne prejaviť dlhotrvajúcimi bolesťami, stuhnutím, či zníženou hybnosťou v krížovej časti. Použitím Breussovej masáže dopĺňame chrbtici energiu, vyrovnávame nedostatky. Zákazník vníma zníženie bolestivosti, za prísunu tepla a výrazne upokojujúcich pocitov.

 

Spôsobom života, vekom, nedostatočným, alebo jednostranným pohybom sú medzistavcové platničky preťažované. Postupne strácajú svoju elasticitu, výživu a funkčnosť. Môžu sa poškodzovať postupným trhaním väziva, z ktorého sú zložené. Pri závažných ochoreniach sa platnička môže pretrhnúť do takej miery, že rôsolovité jadro v jej vnútri, vyjde čiastočne von. Vzniká tzv- Hernia disku. Toto sú už však pokročilé štádiá poškodenia. K pochopeniu tejto témy Vám môže pomôcť aj článok na mojej domovskej stránke- Chrbát a my.

 

Medzi stavcové platničky tlmia nárazy a pohyby jednotlivých stavcov chrbtice. Umožňujú pružný a bezbolestný pohyb celej stavcovej sústavy. Ak sa znehodnocujú, alebo vysychajú, celý chrbát stráca na mobilite a vznikajú rozličné bolesti- nepríjemné stavy.

 

  • Ako pomáha Breussova masáž?

Zákazník leží na bruchu a masér jednoduchými, plynulými pohybmi postupne pôsobí na všetky stavce chrbtice. Pri týchto pohyboch sa chrbát „naťahuje“. Tento postup zákazník necíti a v skutočnosti sa stavce naťahujú i na niekoľko milimetrov. Tento postup je veľmi dôležitý a bez neho nie je táto masáž tak účinná ako má byť. Do takto pripravenej, preteplenej a prekrvenej oblasti sa v malých dávkach postupne nanáša teplý ľubovníkový olej. Tento olej si sám vyrábam. Masážnymi hmatmi sa olej zapracováva a preniká do platničiek. Spôsobuje ich „napučanie“ a vyživovanie.

 

  • Ukážeme si to na praktickom príklade.

Vezmeme suchú špongiu a zaťažíme ju na týždeň knihami. Knihy sú ťažké a veľkosť a tvar špongie sa zmení. Keď po týždni knihy odoberieme, špongia už nemá taký istý tvar ako predtým. Bude tenšia, alebo inak zdeformovaná. No ak ju ponoríte do vody, jej tvar sa vráti do pôvodnej veľkosti. Naše platničky sú ako táto špongia. Často zmenšené a málo pružné. Tým, že sa chrbtica aspoň o kúsok natiahne, získa sa priestor k uvoľneniu platničiek. Aplikovaný olej do nich prenikne a pôsobí na ne ako voda na našu špongiu. Napučí a vyživí ich. Chrbát tak získava na stabilite, pružnosti a mobilite.

 

Táto relatívne jednoduchá masáž veľmi dobre vyplýva i na večne prepracovaných ľudí, podnikateľov, manažérov, hyperaktívne deti.

Späť